Европейската награда за пчеларство е конкурс, създаден първоначално от ELO и CEMA (Европейска асоциация на земеделските машини). От 2014 г. насам наградата подчертава иновативни проекти от цяла Европа, целящи защитата на опрашителите и биоразнообразието като цяло.

Как да участвате?

belogo

  • Изпратете попълнен формуляр до 9 септември 2022 г. на e-mail👉 anne-sophie.mulier@elo.org(Subject: Bee Award Application)
  • Формуляр можете да свалите от сайта на инициативата👉 ТУК!

Награди в 3 категории

През предстоящия конкурс за пчеларство 2022 г. ще бъдат наградени проекти с два основни фокуса „Практики за управление на земите“ и „Иновативни технологични решения“, всеки с награда от 4 000 евро. Наградата идва и с грамота за признание, а спечеленият проект ще бъде популяризиран чрез комуникационни канали ELO и CEMA.

В допълнение към горните категории, „Специално мнение на журито“ ще бъде присъдено с грамота за признание за отличен малък по мащаб проект, ферма или инициатива.

Независимо жури, председателствано от д-р Майкъл Гарат (Университет на Рединг) и включващо международни експерти, членове на европейските институции и НПО, ще бъде отговорно да прецени кои практики и иновативни идеи в селското стопанство най-много допринасят за поддържането на добри общности опрашители в европейския фермерски пейзаж.

Очаква се победителите да вземат участие в церемонията по награждаването в Брюксел.

Кой може да участвате?

Поканата за участие в Европейската награда за пчели е отворена за всички. Европейската награда за пчеларство награждава земеделски стопани, собственици на земи, научноизследователски институти, академични среди и частни или обществени организации, които разработват изключителни и иновативни проекти, насочени към защита на пчелите или други опрашители и подпомагащи запазването на биоразнообразието.

Организаторите на конкурса приканват неуспелите кандидати от предишни години да кандидатстват отново.

Източник: www.europeanlandowners.org; @europeanlandowners

ВИЖТЕ ОЩЕ*:

Кандидатствайте до 18 август за "Наградите на ЕС за жени иноватори 2022″

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!