На 21 януари ще се проведе уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“, организиран от Бюpото за вpъзки на Евpопейcкия паpламент в Бългаpия.

По време на събитието ще бъдат представени промените, заложени в приетия пакет за законодателни реформи на Общата селскостопанска политика (ОСП).

Уебинар „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.
Дата: 21.01.2022 г. – 11:00 – 12:30 часа;
Срок за записване: 20-и януари
Къде: Онлайн в платфромата Zoom; необходима е регистрация до 20 януари 2022 г. на следния линк: http://epfacebook.eu/q4Yk.

 

По време на уебинара ще бъдат разяснени:

  • екологичните и социалните цели на новата политика,
  • как тя ще подкрепя малките и средните стопанства и младите земеделски стопани,
  • как ще функционира постоянният резерв за кризи,
  • как ще се гарантира прозрачност на отпусканите помощи и спазване на трудовото законодателство в европейското селско стопанство.

Също така ще бъдат дадени отговори на въпроси за следващите стъпки по националния стратегически план, таваните на директните плащания, подхода към чувствителните сектори и други. Предвидено е събитието да започне с панелна дискусия между участниците и да продължи с отговори на въпроси от публиката.

В уебинара ще вземат участие Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) на Европейския парламент, Снежана Благоева, пълномощен министър, Специален комитет по селско стопанство, Постоянно представителство на Република България в Брюксел и Момчил Неков, заместник-министър на земеделието. Модератор на дискусията ще бъде Николай Вълканов, управител на Фондация „Интелиагро“.

Срещата ще се излъчи още и на Facebook страницата на Бюрото на ЕП в България, където ще могат да се задават и въпроси.

Програма на уебинара „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“ (pdf 417KB)
Регистрация за уебинара „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“
Към събитието във Facebook
Предварителни въпроси в slido с код #CAP23

Източник: www.europarl.europa.eu

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!