Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) публикува образци на документите за кандидатстване по допълнителния прием по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ за учебната 2022/2023 година.

От 1 до 31 май 2022 г. кандидатите по двете схеми могат да подават заявления в областните дирекции на ДФЗ по седалище и адрес на управление на заявителя.

 

ДФЗ пояснява, че през новата учебна година, децата в училищата и детските градини ще получават 50 доставки по схемата „Училищен плод“ и 50 доставки по схемата „Училищно мляко“, а за трета поредна година, на децата и учениците ще се доставят освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, така и биологично произведени. Освен продуктите по двете училищни програми, задължително ще се доставя пчелен мед най-малко 3 пъти и не повече от 6 пъти за учебна година като задължителна съпътстваща мярка.

Графикът за доставки се съгласува предварително с директора на учебното заведение. Когато за едно учебно заведение доставките на плодове и зеленчуци и доставките на мляко и млечни продукти се извършват от различни доставчици, съпътстваща мярка предоставяне на пчелен мед се прилага от доставчика, посочен в декларацията по чл. 13, ал. 6 от наредбата. Когато никой от двамата доставчика не иска да предоставя пчелен мед, директорът разпределя по равно на двамата доставчика броя на доставките на пчелен мед и ги посочва в декларацията по чл. 13, ал. 6 от наредбата.

За новата учебна 2022/2023 година образователните заведения ще бъдат задължени да осигуряват информация на родителите за участието на учебното заведение в съответната схема, за доставчиците по съответната схема и за графика на раздаване на съответните продукти. Те ще публикуват информацията на интернет страницата на учебното заведение или ще осигурят поставянето ѝ на видно място около входа на учебното заведение.

📌 Пълният пакет с документи за кандидатсване по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ можете да откриете в сайта на ДФЗ 👉https://dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/school…

Източник: ДФЗ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!