Проектът IoF2020 (Internet of Food & Farm 2020), финансиран от Хоризонт 2020 е фокусиран върху насърчаването на прецизното земеделие за достатъчно безопасна и здравословна храна и за подпомагане засилването на конкурентоспособността на селското стопанство в Европа. Проектът провежда серия от уебинари през следващите няколко месеца по теми като определяне на цените на Internet of things решенията в земеделието, създаването на Европейска мрежа на цифровите ферми. Вече може да гледате предишни видеоклипове за предизвикателствата пред Internet of Food & Farm 2020 и поведението на потребителите.

Интернет на нещата (Internet of things -IoT) има революционен потенциал. Умна мрежа от сензори и задвижващи механизми, камери, роботи, дронове и други свързани устройства, които позволяват безпрецедентно ниво на контрол и автоматизирано вземане на решения. Проектът Internet of Food & Farm изследва потенциала на IoT технологиите за прилагане в европейското селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост по цялата хранителна верига.

На 17 септември предстои уебинар за цената на интернет технологиите в земеделието.

Всеки български фермер, който се интересува от дигитализацията на земеделието може да следи предстоящите интернет семинари (уебинари), организирани от Internet of Food & Farm 2020.

Какви онлайн семинари предстоят може да видите на страницата на мрежата на Европейското партньорство за иновации – EIP AGRI.

Повече за проекта Internet of Food and Farm 2020 вижте на: https://www.iof2020.eu/about

Източник: ЕПИ-АГРИ