Заедно с Фондът на ООН за населението страната ни ще бъде домакин на конференцията „Оформяне на деомграфското бъдеще на Европа“. Конференцията, провеждаща се под патронажа на президента на Република България, ще свика държавни и правителствени ръководители, министри и други представители на правителствата, гражданското общество, частния сектор, академичните среди и международната общност.

Събитието ще се проведе на 1-2 декември 2021 г. Поради продължаващата пандемия конференцията ще се проведе като хибридно събитие, като участниците ще могат да писъстват лично, както и да се присъединяват онлайн.👉Регистрация за конференцията може да направите👉 ТУК!

 

Конференцията е свързана с демографските промени, които преживяват страните в Европа и Централна Азия и как най-добре да реагират на тях. Такива са ниски нива на раждаемост, застаряване на населението или миграция. Някои демографски тенденции могат да създадат предизвикателства пред икономиките на държавите, социалните системи и устойчивостта на инфраструктурата и услугите. Но тези предизвикателства като цяло могат да бъдат предвидени и смекчени с правилния микс от политики.

Програмата на конференцията е организирана около седем теми:

  • Застаряване на населението
  • Ревитализация на селските райони
  • Раждаемост
  • Равенство между половете и семейни политики
  • Стремежите на младите хора
  • Финансиране на социални политики
  • Демокрация и демография

Цялата програма вижте: ТУК

Кой може да вземе участие в конференцията?

Насърчават се да се регистрират представители на гражданското общество, частния сектор, медиите, академичните среди и международната общност, както и членове на парламента и други заинтересовани страни.

За повече информация може да се обръщате към: Външно министерсто на РБ- yangelova@mfa.bg;„Фондът на ООН за населението“-eecaro.office@unfpa.org

Източник: https://eeca.unfpa.org/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!