Европейската комисия (ЕК) за втора поредна година организира конференцията От фермата до трапезата – Изграждане на устойчиви хранителни системи заедно“.

Събитието ще се проведе в дните предхождащи Световния ден на храната, на 14 и 15 октомври 2021 г. и е предвидено като хибридна среща, при която по -голямата част от публиката ще се присъединява виртуално.

Конференцията „От фермата до трапезата 2021″ ще се фокусира върху напредъка, постигнат по инициативите, предвидени в плана за действие на стратегията, ще подкрепи усилията на ЕС за постигане на глобален преход към устойчиви хранителни системи и ще постави акцент върху възможностите за преход.

ЕК отправя покана към всички заинтересовани страни

Организаторите отправят покана към всички заинтересовани страни от цялата хранителна верига, публичните власти, международните организации, организации на гражданското общество, както и други граждани и заинтересованата общественост да се присъединят към дебата и да допринесат за прилагането на стратегия на ЕК  От фермата до трапезата“, която е в основата на Европейската зелен пакт и която цели да направи хранителните системи справедливи, здрави и екологични.

Събитието ще предостави и форум за дискусия относно предизвикателствата и възможностите, свързани с прехода към устойчиви хранителни системи, както и за възможните допълнителни области за интервенция.

👉Повече информация за събитието се очаква скоро да бъде публикувана от ЕК на👉https://ec.europa.eu…

 

„От фермата до трапезата 2020“

В първата онлайн конференция „От фермата до трапезата 2020“, чиито домакини бяха еврокомисарите Стела Кириакидес и Януш Войчеховски, участвахме експерти от Звеното за управление и НСМ. Основно послание от форума бе, че за трансформацията на хранителната система е необходим приносът на всеки един. Цялата верига на стойността трябва да бъде част от процеса и да се разбере, че само със съвместни действия може да бъде постигнат успех.👉Вижте повече👉 Изграждане на устойчиви хранителни системи заедно

 

Източник: https://ec.europa.eu/; https://ruralnet.bg/

Вижте още:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!