На 5 и 6 декември EIT Food ще организира първото си събитие в България.

 

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации (ИАИ) организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, „Генератор“, бул. Черни връх 47, Бизнес център Витоша двудневно събитие EIT Food Startup Awareness Event.

Целта на събитието е да запознае местната агрохранителна общност с EIT Food и нейните дейности, особено с възможностите за създаване на бизнес, достъпни за предприемачите от агрохранителния сектор.

Двудневното събитие е насочено към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост.

На 5 декември събитието ще събере членове на местната агрохранителна система, както и млади иновативни агрохранителни компании, за да инициират дискусията за настоящото състояние и предизвикателствата във връзка с иновациите и предприемачеството.

На 6 декември ще се проведе практически семинар  Workshop за стартъпи, по време на който участниците  ще научат и за програмите на EIT Food и възможностите за иновативни предприемачи от агрохранителния сектор.

EIT Food е водеща европейска инициатива за иновации, работеща върху това да направи хранителната система по-устойчива, здравословна и надеждна. Това е независим орган на Европейския съюз, създаден през 2008 г. да работи за предприемачеството и иновациите в хранителния сектор в Европа. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия. Повече за EIT Food на www.eitfood.eu .

 ПРОГРАМА на EIT Food Startup Awareness Event!

Регистрация за събитието ТУК!

Източник: www.eitfood.eu; www.agroinnovations.bg

Абонирайте се за нашия бюлетин и се присъединете към 666 други абонати.

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!