Зарежда Събития

« Всички Събития

ТРГ 5 „Подкрепа за Smart villages в България“

август 30 @ 10:00 - 16:00

Звеното за управление на Национална селска мрежа (ЗУ на НСМ) инициира сформирането на нова тематична работна група (ТРГ 5) на тема „Подкрепа за Smart villages в България“.

Новата ТРГ 5 се създава към НСМ като платформа, предоставяща възможност за обсъждане, консултиране и участие на заинтересованите страни в процеса на формиране на решенията чрез подхода „отдолу-нагоре“. Чрез мобилизирането и съвместната работа на заинтересованите страни, пряко участващи в стратегическото планиране на ОСП или заинтересовани от темата, ще бъдат събрани и предоставени полезни идеи и препоръки в процеса на разработването на националния Стратегически план по ОСП за периода 2023- 2027.

Основният фокус и цел на ТРГ 5 ще бъде изготвянето на проект на дефиниция за „Smart villages“ и препоръки за подпомагане на прилагането на концепцията  в България. Работата на ТРГ 5 ще се основава на изготвено по темата проучване, идентифицираните добри европейски практики и иновативни модели, отчитайки приноса на проведената от ЗУ на НСМ през юни 2022 г. работна среща за „Набиране на идеи в подкрепа на подпомагане на интелигентни селища (smart villages) и решения в България“. Допълнителна информация за дейността на ТРГ 5 ще бъде предоставена в нашата секция „Тематични работни групи“.

Детайли

Дата:
август 30
Час:
10:00 - 16:00

Място

х-л „Метрополитън“ , гр. София
София, + Google Map

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!