Дирекция „Политики по агрохранителната верига” към Министерство на земеделието (МЗм) публикува на 01.07.2022 г. юнското издание на Информационния бюлетин № 6/2022 г. относно качеството и безопасността на храните и фуражите, здравето на растенията и животните, хуманно отношение, схемите за качество и актуални новини в областта на безопасността по агрохранителната верига.

Изданието запознава с публикуваното законодателство на ЕС в областта на качеството и безопасността на храните и фуражите, здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и растителния репродуктивен материал, схемите за качество и актуални новини в областта на безопасността по агрохранителната верига за периода 1– 30 юни 2022 г. Съдържанието включва:

  1. Европейско законодателство за месец юни 2022 г., публикувано в Официалния вестник на ЕС
  2. Национално законодателство за месец юни 2022 г., публикувано в Държавен вестник
  3. Проекти на нормативни документи – национални и европейски – актуална информация
  4. Актуална информация (от областта на здравето на животните и растенията, вкл. информация за актуалната епизоотична обстановка и др.)
  5. Събития и участия.

 

В бюлетина са представени също два добри примера:

  • Нови зубри пристигнаха в Източните Родопи“ и
  • Добрият пример: третокласници дариха храна за животните от приюта “Улични сърца” в с. Глушка“

👉Запознайте се с 👉Информационен бюлетин №6/2022 в областта на безопасността по агрохранителната верига за периода 1-30 юни 2022 г.

Източник: www.mzh.government.bg

Не пропускайте и безплатния електронен месечен👉Бюлетин на Национална селска мрежа📌, за да сте в течение с най-актуалното от темите ПРСР 2014-2020, ОСП 2023-2027, нормативните новости от ЕС и България в областта на подпомагането по линия на ЕФГЗ, ЕЗФРСР, ДФЗ, антикризисни мерки, интересни допри практики в сферата на агроиновациите, предстоящи секторни събития в ЕС и страната, полезни анализи, различни инициативи на организации от ЕС и България и пр.

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!