„EWA“ – Empowering Women in Agrifood е 6-месечна предприемаческа програма на EIT Food, насочена към жени предприемачи от България, Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Португалия, Испания или Турция за създаване на бизнес решения за специфични предизвикателства в сектора на агрохраните.

EWA търси 10 мотивирани жени от България, които имат интерес в сектора на агрохраните

За втора поредна година Регионална агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) е съдействаща организация на EIT Food за изпълнение на програма EWA: Empowering Women in Agrifood 2022 на територията на България.
След участието в програмата жените предприемачи ще имат необходимите знания, увереност и подкрепа, за да посрещнат и надминат своите стремежи, което ще ги доведе до успешно стартиране и развитие на устойчив бизнес. Програмата е предназначена за жени, независимо от тяхната възраст, семейно положение, опит в бизнеса.

Краен срок за онлайн кандидатстване: 13.06.2022 г.(до 23:59 ч.) на 👉 https://www.f6s.com/ewa-bulgaria-2022/apply 

Програмата предоставя възможност за:

  • менторство
  • обучения по специализирани тематики
  • включване в EWA Agrifood общност и networking
  • участие в pitching събитие и възможност за спечелване на награда от 10 000 евро за финансиране на бизнес идеята

Програмата се отнася за:

  • жени, над 18 години, с местожителство в България
  • които имат бизнес идея или регистрирана компания в областта на производството на агрохрани и/или съпътстващи дейности на територията на България
  • ако имате компания, тя е с регистрация до 2 години и е получавала не повече от 30 000 евро публична подкрепа до момента.

Участието в програмата е на български език и безплатно за одобрените кандидатки!

Информация за издание EWA България 2021 и участниците в нея👉https://youtu.be/rqFkq_t7ttI  и 👉https://youtu.be/bpTQz83k780
и на уеб страницата на 👉РАПИВ. Ако имате допълнителни въпроси относно кандидатстването, можете да свържете с РАПИВ на👉office@rapiv.org или на +359 882 809 178,  +359 52 802 163.

Какво е EIT?

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е орган, създаден от Европейския съюз през 2008 г. с цел да увеличава възможностите на Европа в областта на иновациите и научните изследвания. От началото на 2021 г. екипът на Клийнтех България, в партньорство с Аграрен университет- Пловдив и СУ „Св. Климент Охридски“, е официален Хъб мениджър на EIT Food – водещата европейска инициатива за иновации в храните, работеща за това да направи хранителната система по-устойчива, здравословна и сигурна.

Повече информация за EWA: Empowering Women in Agrifood 2022 можете да намерите в сайта на EIT Food 👉ТУК!

Източник: www.eitfood.eu; РАПИВ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

EWA: Empowering Women in Agrifood 2022 България – отворена е покана за набиране на ментори

 

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!