Европейските дни на научните изследвания и иновациите е годишното водещо събитие на Европейската комисия, което обединява политици, изследователи, предприемачи и граждани, за да обсъдят и оформят бъдещето на научните изследвания и иновациите в Европа и извън нея.

За трета поредна година събитието ще се проведе онлайн на 28 и 29 септември 2022 г., давайки възможност на всеки заинтересован да се включи.

Mariya Gabriel, Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth„Не пропускайте водещото европейско събитие за научни изследвания и иновации. Тазгодишните Европейски дни на научните изследвания и иновациите имат богата програма, обхващаща най-новото от новата Европейска програма за иновации, мисии на ЕС, Европейската година на младежта и др. Това е вашият шанс да допринесете за превръщането на Европа в глобалната сила за новата вълна от дълбоки технологични иновации и стартиращи фирми. Регистрирайте се сега и се присъединете към разговора.“, Мария Габриел, комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Събитието предоставя възможност за свобоно участие в дискусии и работни семинари на тема:

  • цифровизация
  • европейското научноизследователско пространство
  • зеления преход
  • европейската стратегия за иновации и др.

В рамките на тези два дни ще може да се запознаете и с постиженията на европейските учени и новатори през изминалата година.

  • Програмата на Европейски дни на научните изследвания и иновациите 2022 можете да откриете👉 ТУК!  
  • Регистрацията за участие в събитието вече е отворена и може да бъде направена👉 ТУК!

 

 

Следете за повече информация относно European Research and Innovation Days 2022 в сайта на Европейската комисия👉 ТУК!

Източник: https://ec.europa.eu/

ВИЖТЕ ОЩЕ*:

ВАЖНО! Отменя се информационният семинар на 3 август в гр. Плевен!

 

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!