Серия от семинари в периода април-юни 2022 г. организира екипът от иновативния проект KINESIS, който е финансиран с подкрепата на ЕК чрез програмата Erasmus+.

  • 11 май, тема: „Демографски промени: един от многото преходи“ („Demographic change: one of many transitions“). Лектори ще бъдат професори и експерти по темата от Университет Hanze в Гронинген.
  • 25-и май, тема: „Младите хора в селските райони“ („Young people in rural areas“), като лектори ще бъдат от младежката италианска организация „Officina Giovani Aree Interne“.
  • 8- юни, тема: „The role of social enterprises in rural community development“ („Ролята на социалните предприятия в развитието на селските общности“) с лектор професор от Университета в Талин, Естония.

Семинарите ще бъдат предавани онлайн в Zoom- може да следите за адрес за линк за конкретна дата в страницата на проекта Kinesis

 

KiNESIS (KNowledgE alliance for Social Innovation in Shrinking villages) е 3-годишен проект (изпълнява се в периода 2021-2023), който е съфинансиран по програмата на ЕС Erasmus+.

Основна цел на проекта KiNESIS е да създаде Алианс на знание между академични среди, НПО, общности, местни власти, бизнес за разработване на програма за мултидисциплинарни дейности в свиващи се райони с цел промотиране и насърчаване на идеи, проекти, работна сила, производителност и привлекателност. Имайки предвид тристранните цели на сътрудничеството и иновациите в научните изследвания, висшето образование и бизнеса на действието на Алианса на знанието, целите на проекта KiNESIS са:

  • съживяване на обезлюдените райони чрез стимулиране на предприемачеството и предприемаческите умения;
  • създаване на местни живи лаборатории, споделени на европейско ниво, в които обменът на знания, най-добри практики, опит може да помогне за насърчаване на социалното приобщаване и предприемаческото развитие;
  • експериментиране на нови, иновативни и мултидисциплинарни подходи в преподаването и ученето;
  • улесняване на обмена, потока и съвместното създаване на знания на местно и глобално ниво.

Фокусът на KiNESIS е да обедини интересите на различни заинтересовани страни чрез припомняне на различни умения около изоставените села, за да ги направи „умни“ и „привлекателни“. Повече за проекта KiNESIS можете да научите ТУК!

Източник: http://kinesis-network.eu/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!