На 2 и 3 юни ще се проведе европейска научна конференция-семинар на тема: „Към земеделие без пестициди: Какви изследвания да се проведат, за да се постигнат целите за намаляване на пестицидите, заложени в Европейската зелена сделка?“.

Събитието ще се състои в  Дижон, Франция и се организира от Френския научноизследователски институт по земеделие, храни и околна среда (INRAE) като част от официалната програма на Френското председателство на ЕС. Съорганизатори са още френската Национална изследователска програма „Отглеждане и опазване на културите по различен начин“ (Cultiver et Protéger Autrement) и Европейския изследователски алианс „Towards a Chemical Pesticide-Free agriculture”.

Дата: 2-3 юни
Формат: Онлайн и на място в Дижон, Франция
Език на събитието: Английски

Конференцията ще събере на едно място изследователи и професионалисти от цяла Европа, за да споделят и обсъдят най-новите научни постижения и решения, които да проправят пътя към земеделие с много по-малко химически пестициди и в крайна сметка без никакви такива. Събитието ще съчетае пленарни и паралелни сесии с представяне на научна работа, дискусии между изследователи и специалисти, посещения на терени и инфраструктура и среща между науката и обществото.

👉Регистрирайте се👉 ТУК!

По време на пленарните и паралелните сесии ще бъдат разгледани 6 научни области:

  • Системи за отглеждане на култури
  • Генетика и селекция на нови сортове за нови услуги
  • Биоинспирирано управление на здравето на културите
  • Трансформация на агрохранителната система
  • Към многогодишни култури без пестициди
  • Публични политики за преход към земеделие без пестициди

👉Пове информация за събитието можете да откриете👉 ТУК!

Източник: https://tpfagri2022.colloque.inrae.fr/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!