„Европейската зелена седмица“ (EU Green Week) е ежегодна възможност за обсъждане на европейската политика в областта на околната среда с политици, водещи природозащитници и заинтересовани страни от Европа и извън нея.

Тазгодишното издание е съсредоточено върху Европейския зелен пакт — стратегията на ЕС за устойчив и трансформиращ растеж за ефективно използване на ресурсите и неутрална по отношение на климата Европа до 2050 г.

„Европейската зелена седмица“ през 2022 г. ще се проведе от 30 май до 5 юни

Пълната програма можете да намерите ТУК!

На 30 май в публичен диалог с младите граждани на ЕС ще се включи Виргиниюс Синкявичюс– еврокомисарят по въпросите на околната среда, океаните и рибарството, който ще бъде последван от дебат на високо равнище относно политиката на ЕС в областта на околната среда по време на криза и специалното 30-то юбилейно издание на наградите LIFE.

Основната хибридна проява на 31 май поставя три важни аспекта на трансформацията в центъра на вниманието: кръговата икономика, нулевото замърсяване и биологичното разнообразие. На 31 май можете да участвате на живо или да проследите онлайн следните конференции и срещи:

През цялата седмица ще се провеждат партньорски прояви в цяла Европа и извън нея, с които можете да се запознаете ТУК!

Регистрацията вече е отворена и ако желаете да участвате в „Европейската зелена седмица“, следва да попълните формуляра за регистрация, който можете да намерите ТУК!

Източник: https://ec.europa.eu/environment/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!