Тазгодишното 16-то издание на европейския конгрес „European Organic Congress” ще се проведе в периода 16- 17 юни 2022 г. в гр. Бордо, Франция.

Организатори на конгреса са IFOAM Organics Europe (европейска федерация на движенията за биологично земеделие и биохрани) и INTERBIO Nouvelle-Aquitaine (регионална био междупрофесионална асоциация във Франция, обединяваща над 285 членуващи организации и оператори, чиято цел е да подпомага проекти за развитие на регионалните биологични оператори в районите на Бордо, Лимож, Сен-Жан д’Анжели, да гарантира структурирането и популяризирането на биологичния сектор и неговите производители и да подпомага растежа му). Това събитие е съфинансирано от програма LIFE на Европейския съюз, по линия на Европейската изпълнителна агенция по климата, инфраструктурата и околната среда (CINEA).

След дълго време без физически събития, тазгодишният конгрес ще предложи на европейските заинтересовани страни в областта на биологичното производство отново възможността да присъстват на лични сесии на място и да общуват с експерти по съответните теми, свързани с биологичните храни и земеделието. Участието в Конгреса предоставя възможност за получаване на най-актуалната информация от високопоставени лектори и модератори.

Под мотото на тазгодишната тема „По-биологично бъдеще: По пътя към постигането на Зелената сделка на ЕС“, Конгресът предлага голямо разнообразие от сесии за обсъждане на горещите теми в биологичния сектор:

  • Пленарна сесия за приноса на ОСП към План за действие за развитие на биологичното производство;
  • Семинар за пилотната мрежа на позитивни за климата биологични стопанства (:climate positive organic holdings“);
  • Преглед на първите 6 месеца от прилагането на новия Регламент на ЕС за биологични продукти 2018/848;
  • Паралелни сесии за пазара на биологични продукти, веригата за доставки, за сектора на биологичните продукти и дигитализацията;
  • Вечеря и много др.

Посетете уебсайта на👉 European Organic Congress 2022  за пълната програма. Следете за актуална информация относно финалната програма, като следвате👉 @OrganicsEurope в TwitterFacebook, Instagram и LinkedIn.

Билети за 16-ти „European Organic Congress 2022“ можете да открите👉 ТУК!

Източник: https://europeanorganiccongress.bio/; www.billetweb.fr; изображение: IFOAMEU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Кандидатствайте онлайн от 25 март до 8 юни в първите „Награди на ЕС за биологично производство“!

Абонирай се за нашия бюлетин.

Абонирахте се успешно!